.

אפשר להתפרנס בכבוד מעיצוב אופנה

בתעשייה בה למעלה מ - 80% מבוגריה אינם מתפרנסים ומוותרים על החלום שלהם, שרון הרפז מנכל"ית ובעלים של המכללה לאופנה פרופשנס, נושאת בשורה אחרת ומלמדת איך אפשר להשתכר בכבוד מהתחום ולהפוך אותו לעוגן כלכלי.

עיצוב אופנה כמקצוע הוא חלומם של רבים. רק שבדרך מוותרים, בדרך כלל, משיקולים כלכליים, בגלל הגיל המתקדם, רצון לספק את הסביבה ועיצוב האופנה נדחק לשוליים. הבעיה היא שכשמדובר בתשוקה יש לה חיים משלה. היא מבעבעת ודורשת תשומת לב.

כך בדיוק חוותה זאת שרון, 41, נשואה ואמא לשלושה אשר נטשה את מסלול ההנדסה ואת העבודה בתחום ההייטק וחיפשה להגשים את עצמה כמעצבת אופנה.

איך זה התחיל?
"כדי להבין את העומק של האהבה שלי לעיצוב אופנה חשוב לי לחזור לילדות בה אהבתי לעצב ולתפור מגיל צעיר. גדלתי בבית של אמא שחשפה אותי לעיצוב ולתפירה ונהניתי מכל רגע. הצד הריאלי שלי ולימודי התיכון במסלול ריאלי הובילו אותי לאלקטרוניקה בצבא וללימודי הנדסה באוניברסיטה. בגיל 29, נשואה ובהריון עשיתי סטופ. הבנתי שזה לא זה. מכאן אני לא ממשיכה".

מכאן להקמת מכללה הדרך עדיין ארוכה
"נכון. רציתי לעסוק בבגדים ובאנשים. אבל, גם לא רציתי ללמוד 4 שנים נוספות. לכן בחרתי במסלול לימודי חוץ של שנה וחצי בשנקר. אין לי טענות ללימודים שלהם ולאיכות. הפריע לי שאין התייחסות לפן העסקי, היו תכנים שחסרו לי ועוד כמה כשלים שלא היו נוחים לי.

סיימתי את הלימודים והבנתי שחסר לי המון. בשורה התחתונה - כן למדתי במשך 4 שנים. לא באמת קיצרתי את הדרך. למדתי גם בחו"ל עיצוב טקסטיל, למדתי איך להפוך עיצוב אופנה לעסק. איך לעשות מזה כסף בפועל."

ואז?
"עיצבתי במשך כשנתיים, תחת מותג שלי, שנקרא sisshares, נהניתי מאוד ותפסתי תאוצה ובמקביל פיתחתי את המכללה. מהר מאוד הגיע מצב שבו הייתי צריכה לבחור בין השניים. בחרתי בפרופשנס, במכללה, מהסיבה הפשוטה שהבנתי שהתרומה שלי לעולם גדולה הרבה יותר פה".

לא מדגדג לך לחזור לעיצוב?
"ממש כן. אני מציירת ומעצבת קולקציות, אבל לא מיישמת בפועל. נראה לי שבקרוב מאוד אני כן אחזור לכך".

מה את מציעה?
"אני מציעה ללמוד עיצוב אופנה ולעשות מזה כסף. להפוך את החלום לישים וכלכלי. יש לכך חוקים ברורים איך לעשות זאת. חשוב לי לגרום לאנשים לקום בבוקר ולעשות את מה שהם אוהבים ולהתפרנס מזה בכבוד. כל הרעיון הוא לצאת ממירוץ העכברים. אני יודעת בדיוק איך לעשות זאת – עברתי הכשרות רבות בפן העסקי, בניתי עסק לתפארת. אני משלבת בין התחום המקצועי לבין התחום העסקי.

מה יתרונות המכללה שלך ביחס לאחרים?
"המרצים הם מהתעשייה (עובדים / עבדו), בעלי ידע עצום, מרצים שאוהבים ללמד, רובם צעירים ונמרצים ובעלי תשוקה גדולה. ישנה הנהלה שאכפת לה. היחס הוא אישי, הקבוצות קטנות. המטרה שלי הייתה ליצור חווית לימודים אחרת שבאה לידי ביטוי גם ברמת התכנים, באיכותם ובסוגים השונים אליהם אנחנו חושפים את התלמידים שלנו. יש משהו מאוד מחבק בלימודים אצלנו. אנחנו יודעים להתמודד עם בעיות שעולות, אנחנו נותנים דגש על הפן הפרקטי של העיצוב".

היכן, לדעתך, הבעיה האמיתית?
"לימודים אקדמאיים מקנים ידע ומגדילים את הפנטזיה ואז נזרקים למים - לא יודעים להתנהל.

הלימודים והתעשייה לא מתחברים. ואז בהכרח יש נפילה מתום הלימודים.
הפער בין השניים גדול מאוד - 80% מבוגרי עיצוב אופנה - אינם עוסקים בתחום בגלל הסיבות הללו. מיד לאחר הלימודים - מנסים הכל ומתפרנסים בדוחק. כמה שנים אחרי, כשכבר יש משפחה - זה לא מפרנס אותם, נמאס מהחלטורות. זה לא באמת מייצר עוגן כלכלי.
אצלי אפשר לייצר עוגן כלכלי מעיצוב אופנה".

מה האפשרויות אצלך?
"מסלול עיצוב אופנה מלא של שנה וחצי שכולל חצי שנה של התייחסות אינטנסיבית לפן העסקי. ישנם גם קורסים קטנים ונחמדים כמו קורס עיצוב תיקים, תפירה ותדמיתנות ועוד. עד סוף 2018 נקלוט 50 מעצבים בהתהוות שיצאו לשוק עם מערכת משומנת שתעבוד עבורם היטב".

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.